Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Громадськості » Доступ до публічної інформації

Доступ до публічної інформації

Порядок складання та подання запитів на доступ до публічної інформації

Запит на інформацію подається фізичною або юридичною особою, об’єднанням громадян без статусу юридичної особи Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, електронною поштою. Запит подається у довільній формі.

Запит на інформацію повинен містити:

  • прізвище, ім’я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу, адресу електронної пошти або номер засобу зв’язку (якщо такий є);
  • загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);
  • підпис і дату (за умови подання письмового запиту).

Для подання письмового запиту запитувач може використати форму, яку надає Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України або яка розміщується на офіційному веб-сайті Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.
Запит на інформацію може бути подано особисто до відділу документального забезпечення та контролю Управління забезпечення діяльності керівництва або посадовим особам, які організовують у встановленому законом порядку доступ до публічної інформації, якою володіє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, в робочий час згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Під час подання запиту на інформацію запитувач зазначає зручну для нього форму отримання інформації. У разі коли з поважних причин (інвалідність, обмежені фізичні можливості тощо) особа не може подати письмовий запит, його оформлює представник відділу документального забезпечення та контролю Управління забезпечення діяльності керівництва або посадова особа, яка організовує у встановленому законом порядку доступ до публічної інформації, якою володіє розпорядник інформації, із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, контактного телефону в запиті, та надає копію запиту особі, яка його подала.

Якщо отриманий запит містить поряд з вимогою надати інформацію або копію офіційного документу також скаргу, пропозицію, заяву, то в частині надання інформації або копії офіційного документу він опрацьовується як запит згідно із Законом «Про доступ до публічної інформації», а в частині скарги, пропозиції, заяви – як звернення згідно із Законом України «Про звернення громадян» та Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації (затв. Постановою КМУ від 14 квітня 1997 р. № 348). В інших випадках законодавство щодо звернень громадян до запитів не застосовується.

Інформація на запит надається безкоштовно, крім випадків, коли задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок. Надання відповіді, включаючи додатки, обсягом більше 10 сторінок є випадком надання великого обсягу інформації та підставою для продовження строку розгляду запиту до 20 робочих днів, а також направлення письмового повідомлення запитувачеві. До повідомлення додається платіжний документ, а в самому повідомленні додатково вказується на необхідність упродовж двох робочих днів з моменту отримання такого повідомлення внести плату за даним платіжним документом та надати копію опрацьованого банком платіжного документа (електронною поштою відскановану в формі комп’ютерного файлу для зберігання й відтворення зображень) або оригінал платіжного документу (особисто чи поштовим відправленням). Розмір таких витрат не може перевищувати  граничні норми витрат на копіювання та друк, встановлені Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

На вимогу запитувача на першому аркуші копії запиту проставляється відбиток штампа із зазначенням найменування розпорядника інформації, дати надходження та вхідного номеру запиту. Така копія повертається запитувачу.

Відповідно до статті 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації, рішення, дії чи бездіяльність Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України як розпорядника інформації можуть бути оскаржені Голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України відповідно до Закону України «Про адміністративну процедуру» або до адміністративного суду відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України. 
 

Запитувач має право оскаржити:

1) відмову в задоволенні запиту на інформацію;
2) відстрочку задоволення запиту на інформацію;
3) ненадання відповіді на запит на інформацію;
4) надання недостовірної або неповної інформації;
5) несвоєчасне надання інформації;
6) невиконання Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України обов'язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»;
7) інші рішення, дії чи бездіяльність Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України інформації, що порушили законні права та інтереси запитувача.

Файли для завантажування