Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Завершується відбудова житлових будинків у Тростянці

Завершується відбудова житлових будинків у Тростянці

Масштабне відновлення багатоповерхівок у Тростянці, які постраждали під час окупації в 2022 році, добігає кінця. Наразі завершуються ремонтні роботи на двох ключових об’єктах: будинках на вулицях Благовіщенська, 53 та Нескучанська, 9. Почали відновлення в жовтні 2023 року.

На вулиці Благовіщенська, 53 ремонт знаходиться на фінальному етапі. Виконані основні роботи: відновлені міжкімнатні перегородки і дах, підсилені несучі стіни, встановлені нові вікна та двері, а також прокладені інженерні мережі. Фінальний крок — благоустрій території та завершення внутрішніх оздоблювальних робіт. Додатково планується заміна залізобетонних плит і встановлення дренажної системи.

На вулиці Нескучанська, 9 завершено утеплення цоколю та тривають роботи з благоустрою. Проводиться підготовка до укладання асфальтобетонного покриття та утеплення фасаду.

Відновлення фінансується з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Вже цього року мешканці  90 квартир отримають сучасне, енергоефективне житло, відбудоване з урахуванням новітніх технологій та принципів безбар’єрності.