Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Відбудовано один з найбільших мостів у Чернігівській області, який було зруйновано на початку повномасштабного вторгнення

Відбудовано один з найбільших мостів у Чернігівській області, який було зруйновано на початку повномасштабного вторгнення

23 березня 2022 року російські війська зруйнували міст на в’їзді до Чернігова, коли місто було в тактичному оточенні ворога.  Авіабомбами було знищено два прогони мосту.

Агентство відновлення і Служба відновлення в Чернігівській області спільно з підрядною організацією Autostrada понад 2 роки працювали над відновленням зруйнованої інфраструктури. Проєкт завершено - новий міст споруджено.

Цей мостовий комплекс – один із найбільших проєктів, реалізованих в Україні за останні роки. Це 4 смуги руху довжиною понад 600 метрів. Відбудова мосту була вкрай важлива для забезпечення стабільних пасажирських перевезень та доставки усього необхідного для життєзабезпечення людей із громад, які проживають на правому березі річки Десна.

Налагодження транспортних зв'язків у північному регіоні після деокупації - це одне з надважливих завдань в роботі Агентства відновлення. Понад 25 мостів зазнали руйнації в Чернігівській області на початку повномасштабного вторгнення, коли ворог окупував 75% її території і намагався далі наступати на Київ. Після звільнення рух транспорту тут був суттєво ускладнений, особливо через відсутність мостів через великі річки.

Дякуємо всім, хто працював над відбудовою мосту в Чернігівській області.