Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Завершили будівництво магістрального водогону — усі чотири нитки працюють!

Завершили будівництво магістрального водогону — усі чотири нитки працюють!

Відсьогодні магістральний водогін «Інгулець — Південне водосховище» працює на повну потужність. Це найбільший проєкт, реалізований Агентством відновлення, а також найбільший інфраструктурний проєкт за роки незалежності України. Про це повідомив в.о. Голови Агентства Роман Комендант. 

Водогін звели з нуля за рекордні 11 місяців. Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС, понад півтора мільйона людей залишилися без водопостачання — постраждали п’ятнадцять територіальних громад Криворіжжя. Потужності нового водогону достатньо для безперебійної подачі води мешканцям Криворізького району.

4 нитки труби діаметром 1200 та 1000 мм качають 400 тисяч кубічних метрів води на добу в Південне водосховище. Далі КП «Кривбасводоканал» проводить очищення та надає централізовану послугу з водопостачання споживачам.

ПРО БУДІВНИЦТВО

Будівництво водогону розпочали одразу після теракту на Каховській ГЕС. Роботи велись у цілодобовому режимі. У три зміни на будівництві працювали понад 1000 людей та близько 500 одиниць техніки. 

ЩОДО ПРОЗОРОСТІ БУДІВНИЦТВА

На кожній із ділянок водогону працювали інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за сприяння USAID_ВзаємоДія та U.S. Embassy Kyiv Ukraine провели комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво всіх трьох ділянок водогону.

Дякуємо всім мешканцям Криворіжжя, які очікували на водопостачання. Ми робили все можливе, аби завершити роботи якнайшвидше!