Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Готуємося до погіршення погоди: працюватиме цілодобовий Штаб Агентства відновлення

Готуємося до погіршення погоди: працюватиме цілодобовий Штаб Агентства відновлення

В Україні погіршуються погодні умови. Щоб оперативно реагувати на ситуацію і не допустити проблем на автошляхах, в Агентстві відновлення знову розпочне роботу Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення. Він працюватиме цілодобово.

Що очікуємо з погодою?

Як інформує Укргідрометцентр, 7-9 січня в країні будуть складні погодні умови. Причина – арктичне повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Вдень 7 січня та протягом доби 8 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях очікується значний сніг – до 10-20см. У Кіровоградській та Дніпропетровській областях – до 30 см.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях синоптики прогнозують значні опади – дощ, який переходитиме у сніг. Тут також буде ожеледь і налипання мокрого снігу.

Сильні пориви вітру очікуються в східних і південних областях – до 15-20 м/с, будуть хуртовини, снігові замети. На більшості доріг – ожеледиця.

Упродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу (на Чернігівщині та Сумщині до 19-25° морозу), у південній частині до 7-15° морозу.

Що очікуємо на автошляхах:

Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг.

Такі обмеження можуть бути введені на наступних основних дорогах, а саме:

▪️ М-05 Київ-Одеса,

▪️ М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине,

▪️ М-13 Кропивницький-Платонове,

▪️ М-22 Полтава-Олександрія,

▪️ Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, Н-11 Дніпро-Миколаїв,

▪️ Н-24 Благовіщенське-Миколаїв,

▪️ Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та на інших основних маршрутах, зважаючи на ситуацію.

Водіїв просимо в ці дні не планувати поїздок, якщо вони не термінові. У разі, якщо ви все ж виїжджаєте на дороги, беріть із собою ланцюги протиковзання на колеса та додаткове пальне.

Водіям великогабаритного транспорту варто користуватися майданчиками для відстою, які є вздовж державних доріг.

Щодо стану проїзду автомобільними дорогами державного значення звертайтесь на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування державного значення звертайтесь за номерами: 101, 102 та 103.

Агентство відновлення надаватиме оперативну інформацію щодо ситуації на автомобільних шляхах України.

Бережіть себе!