Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Розбудова пунктів пропуску: працюємо спільно з USAID та міжнародною компанією Miyamoto International

Розбудова пунктів пропуску: працюємо спільно з USAID та міжнародною компанією Miyamoto International

Модернізація існуючих автомобільних пунктів пропуску та відкриття нових – серед найважливіших напрямків роботи Агентства відновлення. Через війну найбільша кількість імпорту та експорту проходить саме автошляхами. Працюємо з міжнародними партнерами для розбудови КПП. 

 DAI Global LLC, виконавець Проєкту USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID), підписав субконтракт із інжиніринговою компанією Miyamoto International для поліпшення транспортно-логістичної інфраструктури та модернізації пунктів перетину кордону України.   

Miyamoto International – партнер Агентства відновлення. У її представництві в Україні працює 128 фахівців у сфері інжинірингу. Вони допомагатимуть з проєктуванням та забезпеченням якості будівельних робіт на українських пунктах перетину кордону. 

«Компанія Miyamoto Ukraine має багаторічний досвід, необхідну експертизу та талановитих фахівців, тут в Україні, тому впевнений, що наша співпраця буде успішною і принесе значні результати для покращення економічного розвитку України», – говорить Тімоті Мадіган – директор Проєкту USAID «Економічна підтримка України». 

 У межах підписаного субконтракту компанія Miyamoto Ukraine виконає фізико-економічне та техніко-економічне обґрунтування, підготує попередню документацію для проєктування нових вантажних терміналів на ППК, а також надасть післяпроєктні послуги на дев’яти пріоритетних ППК, які будуть покращені у межах роботи Проєкту USAID.  

 «Ми впенені, що запропонуємо нові ефективні рішення й з гордістю реалізуємо цей важливий для України  проєкт», – каже Павло Похальчук, генеральний директор Miyamoto International Ukraine. 

Miyamoto International розпочала працювати в Україні ще у вересні 2022 року. Цьогоріч у жовтні компанія підписала меморандум з Агентством відновлення. 

«Ця команда професіоналів допомагає нам з вирішенням найбільш складних та соціально важливих проєктів відновлення. Модернізація пунктів пропуску – серед найбільш нагальних. Це розвиток економічного потенціалу, транспортування гуманітарних та військових вантажів. Дякуємо нашим партнерам за допомогу в цих важливих проєктах», – сказав голова Агентства відновлення Мустафа Найєм. 

Довідково:

У 2023-2026 роках Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє 115 млн доларів США на підтримку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (ДАВРІУ), Укрзалізниці (УЗ) та Державної митної служби України з метою модернізації пунктів перетину кордону (ППК) України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною для збільшення обсягів торгівлі, експорту зерна.