Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Міст через річку Ірпінь відкрили для транспорту

Міст через річку Ірпінь відкрили для транспорту

Новий 115-метровий міст через річку Ірпінь збудувано та введено в експлуатацію.

25 лютого 2022 року українські військові підірвали міст в Ірпені (мікрорайон Романівка), щоб зупинити наступ російських військ на Київ. Саме це місце стало чи не єдиним шляхом порятунку для тисяч мешканців передмістя.

«У квітні 2022 року, коли ЗСУ витіснили російські війська з Київської області, тут було збудовано тимчасову переправу, щоб налагодити сполучення зі столицею для мешканців Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Ворзеля. Агентство відновлення почало будувати новий міст через річку Ірпінь», - розповів голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Сьогодні він разом із Віце-премʼєром Олександром Кубраковим оглянули міст, по якому вже відкрито рух для руху транспорту.

На мосту встановили шумозахисні екрани, барʼєрне огородження, провели інженерні комунікації та зовнішнє освітлення.

«З початку повномасштабного вторгнення на державних дорогах Київської області було зруйновано 25 мостів. Після деокупації регіону поруч зі зруйнованими мостами звели 20 тимчасових переправ, щоб забезпечити транспортне сполучення. В першу чергу, Агентство відновлення працює на міжнародних трасах, які є ключовими для забезпечення логістики», – сказав голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Наприкінці 2022 року завершили вібудову мосту через річку Трубіж на трасі М-03 Київ – Харків.

У 2023 році рух відкрили ще 4 на мостах: міст у Стоянці на трасі М-06 Київ – Чоп, Н-07 Київ – Ковель – Ягодин біля Бородянки, міст на трасі Р-02 Київ – Іванків – Овруч, також відкрили рух мостом на дорозі Р-04 Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка та забезпечили пряме транспортне сполучення Фастова з Бишевим та Києвом.