Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Уклали понад 30 договорів на відбудову пошкоджених будівель: вартість робіт зменшилася на 128 млн грн

Уклали понад 30 договорів на відбудову пошкоджених будівель: вартість робіт зменшилася на 128 млн грн

Маємо важливі результати проведених тендерів на відбудову обʼєктів цивільної інфраструктури. Агентство відновлення уклало вже 31 договір із виконавцями робіт. Завдяки прозорим закупівлям очікувана вартість робіт за ними зменшилася на 128 млн грн. Загальна сума договорів – 1,8 млрд грн. Середня кількість учасників – 2,8.

Це житлові будинки, адміністративні приміщення, заклади освіти й медицини у Київській, Сумській, Чернігівській, Херсонській та Запорізькій областях.

Серед останніх укладених угод – відбудова 6 житлових будинків у Запоріжжі

Запорізька область – одна з тих, які ворог обстрілює мало не щодня. В регіоні понад 10 тис. пошкоджених або зруйнованих господарсько-житлових будівель. Серед них – і багатоквартирні будинки.

Наразі розпочинаємо відбудову житлових будинків по вул. Незалежної України (Якова Новицького), 80; Миру, 14; Незалежної України, 67; Камʼяногірська, 6, Запорізька 2-А і 2-Б.

Проведення тендеру на капітальний ремонт будинку № 80 по вул. Незалежної України та приведення цін на матеріали в договорі підряду до ринкового рівня дало змогу зменшити вартість робіт майже на 42 млн грн. Майже на 5 знизилася очікувана вартість після проведення тендеру на реконструкцію будинку по вул. Незалежної України, 67. Близько 6 і 4 млн економії – на відбудові будинків по вул. Запорізька 2-А і 2-Б. Щодо будинку по вул. Запорізька 2-Б, то після перевірки цін у проєктно-кошторисній документації виявили, що вони значно перевищують ринкові. Замовник прийняв рішення про зниження очікуваної вартості з 45 до 30 млн грн, а фінальна ціна договору підряду після аукціону склала 25 млн грн.

Київська область зазнала найбільших руйнувань ще на початку повномасштабного вторгнення. Загалом тут пошкоджено близько 28 тис. обʼєктів цивільної та дорожньо-транспортної інфраструктури.

Тут серед останніх укладених договорів – будівництво багатоквартирного житлового будинку у м. Васильків, по вул. Декабристів, 42 та капітальний ремонт трьох багатоквартирних будинків у Бородянці.

Суттєве зниження вартості – майже на 6 млн грн – маємо після проведення тендеру на ремонт будинку по вул. Центральна, 355.

Відбудову проводимо за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

Нагадаємо, Агентство розробило єдину методику проведення тендерів на відбудову цивільних обʼєктів, де прописані уніфіковані кваліфікаційні вимоги до учасників, розроблені у межах співробітництва з UNODC Programme Office in Ukraine, Open Contracting та USAID_ВзаємоДія.