Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Агентство відновлення уклало 20 договорів на відбудову пошкоджених будівель: вартість робіт зменшилася на 65 млн грн

Агентство відновлення уклало 20 договорів на відбудову пошкоджених будівель: вартість робіт зменшилася на 65 млн грн

20 договорів на відновлення пошкоджених через  війну будівель: це не тільки старт відбудови, а й збереження державних коштів. На сьогодні завдяки тендерам Агентства відновлення очікувана вартість робіт за 20-ма договорами зменшилася на 65 млн грн. Загальна сума тендерів – 932 млн грн. 

У Київській області маємо 14 договорів, у Сумській – 4, по одному – в Херсонській та Чернігівській областях. 

Це житлові будинки, адміністративні приміщення, їдальня в Іванівському ліцеї на Чернігівщині, а також лікарня й поліклініка у Тростянці на Сумщині. 

Серед останніх укладених угод – відбудова чотирьох багатоквартирних будинків у Бородянці. 

Бородянка розташована за 50 км від столиці. Це один із тих населених пунктів Київської області, що найбільше постраждали від жорстокості російської армії. Тут на початку повномасштабного вторгнення тривали бої, містечко постійно обстрілювали з різних видів зброї. Головна вулиця Бородянки, яка так і називається — Центральна, була зруйнована практично вщент. 

Руйнувань або пошкоджень зазнали близько 2 тисяч будівель – практично всі, що були в місті.

Агентство відновлення уклало договори на відбудову таких житлових будинків у Бородянці: по вул. Центральна, 425-б, вул. Центральна, 308, вул. Паркова, 2, вул. Семашка, 4. 

Проведення тендерів дало змогу зменшити вартість робіт орієнтовно на 20 млн грн. 

Також Агентство відновлення уклало договір на капітальний ремонт споруди і фасаду адміністративної будівлі в с. Високопілля Херсонської області. Село перебувало в окупації до вересня 2022 року, поки його не звільнили ЗСУ. До війни тут жило кілька тисяч людей. В населеному пункті триває відбудова. Поруч із житлом важливо повернути людям можливість отримувати необхідні послуги. 

Відбудову проводимо за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

Нагадаємо, Агентство розробило єдину методику проведення тендерів на відбудову цивільних обʼєктів, де прописані ніфіковані кваліфікаційні вимоги до учасників, розроблені у межах співробітництва з UNODC Programme Office in Ukraine Open Contracting та USAID_ВзаємоДія.