Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » У Харківській області відкрили рух модульним мостом від норвезьких партнерів

У Харківській області відкрили рух модульним мостом від норвезьких партнерів

Агентство відновлення спорудило модульний міст для обʼїзду зруйнованого у Харківській області. Встановили його, завдяки співпраці з іноземними партнерами: модульні конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів Агентство отримало від Норвегії.

Спорудження модульного мосту дозволить не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечить довезення гуманітарних вантажів, військового забезпечення, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення, оскільки існуючий міст був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.

Роботи зі встановлення модульного мосту розпочали у влітку цього року. Після перенаправлення транспорту на нову споруду розпочнемо роботи з відновлення зруйнованого.

З часу деокупації Харківщини Агентство відновлення не припиняє працювати на інфраструктурних обʼєктах області. Звели 25 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів і почали відбудову стратегічно важливих споруд – капітально відбудовуємо 18 мостів та ремонтуємо 2. До кінця року плануємо розпочати роботи на ще 4 штучних спорудах.

Від країн-партнерів – Чехії, Норвегії та Швеції отримали для регіону 8 тимчасових мостів та понтонні переправи, які також встановлюємо для відновлення логістики.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення у Харківській області зруйновано 27 мостів і шляхопроводів.