Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Агентство відновлення уклало перші договори на відбудову пошкоджених будівель: вартість робіт зменшилася майже на 45 млн грн

Агентство відновлення уклало перші договори на відбудову пошкоджених будівель: вартість робіт зменшилася майже на 45 млн грн

Агентство відновлення уклало договори на відбудову 15 обʼєктів, які були пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Це 11 житлових будинків, одне адміністративне приміщення у Київській області, приміщення їдальні в Іванівському ліцеї на Чернігівщині, а також лікарня й поліклініка у Тростянці на Сумщині. Їх відбудова фінансується з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф. Проведення відкритих тендерів дало змогу зменшити вартість на 27 млн грн на відбудові обʼєктів у Київській області та майже на 14 млн на проведенні робіт у Тростянці.

Очікувана вартість цих тендерів була 695 млн.грн. За результатами аукціонів сума зменшилась майже на 45 млн.грн.

У Київській області найбільш суттєве зменшення ціни на відбудові житлових будинків у Бучі – по вулиці Яблунська, 17 та Гмирі 11/6. Буча стала одним із символів руйнувань, які принесли в Україну російські війська. Так, вулиця Яблунська – одна із тих, що зазнали найбільш масштабної атаки окупантів. Тут було пошкоджено 18% усіх будівель, в багатьох квартири повністю вигоріли.

▪ У тендері на реконструкцію будинку по вул. Яблунська, 17 взяли участь 4 компанії. Це дало змогу зменшити очікувану вартість на 14 млн грн.

▪ Значних ушкоджень зазнав і будинок по вул. Гмирі 11/6. У тендері на його відновлення взяли участь 2 компанії. Зменшення вартості – понад 6 млн грн.

▪ У селі Пісківка Бучанського району Агентство реконструюватиме житловий будинок по вул. Привокзальна, 5. У тендері взяло участь 3 компанії.

▪ У Бородянці окупанти зруйнували або пошкодили близько тисячі будівель. Серед них і адмінприміщення Бородянської селищної ради. Агентство відновлення вже уклало договір на його капітальний ремонт, зменшивши вартість завдяки відкритому тендеру майже на 1,4 млн грн.

▪ Багатоповерхівку у Вишгороді на вул. Грушевського, 1 зруйнувала російська ракета. Агентство відновлення провело тендер на його капітальний ремонт та уклало договір із виконавцем.

▪ В Ірпені уклали договір на реконструкцію багатоквартирного будинку по вул. Северинівській, 131. Він був пошкоджений через бойові дії.

▪ Ще на Київщині Агенство проводитиме капітальний ремонт двох багатоквартирних будинків у Макарові – на вулиці Димитрія Ростовського, 62 та Проектна, 10. Селище тривалий час було територією боїв, окупанти хаотично обстрілювали житлові будинки та інші споруди. Понад 2,3 тисячі будівель зазнали пошкоджень. Відновлення триває.

▪ У Тростянці на Сумщині, який майже місяць перебував у окупації, Агентство відновлюватиме міську лікарню. Заклад був зруйнований на третину, росіяни стріляли в нього з танків та кулеметів.

У проєкті – відбудова будівлі поліклініки, переходу та дитячого відділення міської лікарні. Крім цього, тут будуть проведені роботи з реконструкції фасаду та ганків. Два ці тендери вже проведені та укладені відповідні договори. Вартість завдяки тендерам зменшилася на 7,5 млн грн.

▪ Ще одна будівля, яку прицільним вогнем із кулемета обстрілювали окупанти – це житловий будинок по вул. Благовіщенська, 53. Його також буде відбудовувати Агентство відновлення, про що і було оголошено тендер. За результатами тендерів уже уклали договір, зменшивши вартість на понад 6,4 млн грн.

▪ У Тростянці будемо відбудовувати житловий будинок по вул. Нескучанська, 9. Уклали договір на виконання робіт, завдяки тендеру зменшивши вартість на 3,7 млн грн.

▪ Ще на пів мільйона зменшили вартість робіт завдяки тендеру з реконструкції їдальні Іванівського ліцею, що на Чернігівщині. Іванівська громада була під окупацією 25 днів. Тут окупанти зруйнували понад 1300 домогосподарств і адміністративні споруди, які зараз потребують реставрації.

Нагадаємо, Агентство розробило єдину методику проведення тендерів на відбудову цивільних обʼєктів: https://restoration.gov.ua/press/news/57151.html, де прописані ніфіковані кваліфікаційні вимоги до учасників, розроблені у межах співробітництва з UNODC Programme Office in Ukraine Open Contracting та USAID_ВзаємоДія