Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Модернізуємо пункти пропуску на Одещині — результати робіт

Модернізуємо пункти пропуску на Одещині — результати робіт

В Одеській області модернізуємо 9 пунктів пропуску через державний кордон. Це «Старокозаче — Тудора», «Табаки — Мирне», «Рені — Джюрджюлешть», «Лісне — Сеіць», «Серпневе 1 — Басараб’яска», «Малоярославець 1 — Чадир-Лунга», «Нові Трояни — Чадир-Лунга», «Виноградівка — Вулкенєшть» та «Долинське — Чишмікіой».

Вже відремонтували адміністративні будівлі та громадські вбиральні, відновили роботу очисних споруд. Відремонтували дорожнє покриття та нанесли розмітку. Встановили дорожні знаки. Провели роботи з благоустрою території та відремонтували системи зовнішнього освітлення. Влаштували периметральні огорожі та санітарно-технічні модулі. 

Модернізуємо КПП у співпраці з міжнародними донорами. Так, проєктування капітального ремонту пункту «Табаки — Мирне» буде профінансовано завдяки USAID. А проєктування реконструкції КПП «Рені — Джюрджюлешть» профінансуємо за допомогою МОМ. Також, за сприяння USAID «Економічна підтримка України», покращили освітлення на КПП «Долинське — Чишмікіой», «Нові Трояни — Чадир-Лунга» та «Виноградівка — Вулкенєшть».

Модернізація контрольно-пропускних пунктів збільшила їхню пропускну здатність та покращила умови перетину кордону для працівників та подорожуючих. На КПП «Рені — Джюрджюлешть» запрацював спільний контроль.

Нагадаємо, що в березні минулого року Кабмін ухвалив рішення про передачу 29 КПП через державний кордон у підпорядкування Агентства відновлення. Служба відновлення в Одеській області відповідає за 9 пунктів пропуску через державний кордон. Модернізація пунктів пропуску вкрай важлива для економіки воюючої країни, адже більшість імпорту та експорту наразі транспортується саме автошляхами.