Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Будівництво магістрального водогону – результати роботи на ділянці Хортиця (ДВС 2) Томаківка – Марганець

Будівництво магістрального водогону – результати роботи на ділянці Хортиця (ДВС 2) Томаківка – Марганець

Ми завершили улаштування трубопроводу на ділянці водогону Хортиця (ДВС 2) Томаківка – Марганець. Його довжина – 77,9 км. Збудували 6 насосних станцій, на кожній встановили по 4 насоси – 2 основних та 2 резервних. Крім того, під’єднали водогін до фільтрувальної станції. 

Наразі продовжуємо роботи з доброустрою територій на насосних станціях та у тих населених пунктах, де велись роботи з прокладання трубопроводу. Ми змонтували труби у траншеях на глибині близько 2,5 метрів. Земляні роботи завершено та ми розпочали відновлювати дорожнє покриття на вулицях Зелена та Ювілейна у селі Володимирівка. 

Будівництво магістрального водогону – один із ключових проєктів Агентства відновлення. Наразі будівельні роботи на завершальному етапі- труби змонтовано, насоси підʼєднано. Загальна протяжність водогону – 145 кілометрів. Ділянка Хортиця (ДВС 2) Томаківка – Марганець забезпечуватиме водою другу ланку водогону Марганець- Нікополь – Покров. На будівництві ділянки залучено 318 робітників та 176 одиниць техніки. 

На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за сприяння проєкту USAID «Економічна підтримка України» буде проведено незалежну експертну оцінку проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону.