Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Захист енергетичних обʼєктів – один з пріоритетів Агентства відновлення

Захист енергетичних обʼєктів – один з пріоритетів Агентства відновлення

Захист енергетичних обʼєктів – один з пріоритетів Агентства відновлення. Цей напрямок роботи голова Агентства відновлення Мустафа Найєм разом з міністром відновлення Олександром Кубраковим, керівником Укренерго Володимиром Кудрицьким, представниками Генерального Штабу обговорили на зустрічі з послом США в Україні Бриджіт Брінк та обʼєднаною командою представників посольства США та Великої Британії.

Важливі теми зустрічі: різні рівні захисту та технічні рішення для них, терміни будівництва, можлива фінансова підтримка.

Агентство відновлення офіційно звернулося до партнерів щодо надання допомоги у технічному аудиті проєктної документації на захисні споруди та кошторисів будівництв.

«Ми працюємо 24/7, щоб допомогти зберегти світло, тепло та електроенергію в умовах варварських атак росії. Важлива та продуктивна зустріч, щоб обговорити наші спільні зусилля для захисту енергосистеми цієї зими», – сказала Бриджіт Брінк.

Урядом та Генеральним Штабом ЗСУ було прийнято рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури.

▪ «Перший рівень захисту – спорудження габіонів та біг-бегів. На сьогодні Агентство відновлення захищає 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів та ракет», – сказав Мустафа Найєм.

▪ Другий рівень – це захист від дронів та шахедів.

Бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі Укренерго, починаючи з березня цього року.

Захищаємо 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

▪ Третій рівень – захист від ракет. Захищаємо 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

Тут працюємо спільно з Укренерго – вони формують завдання на проєктування та будівництво.

Усі проєктні рішення узгоджуються з Генеральним штабом Збройних Сил та ДСНС.

Під час проектування використовуються вихідні дані від ГШ, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США.