Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Корейська корпорація водних ресурсів допоможе відновлювати населені пункти в Україні

Корейська корпорація водних ресурсів допоможе відновлювати населені пункти в Україні

Агентство відновлення та Корейська корпорація водних ресурсів K-water працюватимуть над відбудовою населених пунктів, зруйнованих через російську агресію. Меморандум про співпрацю між Агентством і K-water підписано 25 вересня.

Корейська корпорація водних ресурсів має значний досвід у будівництві і забезпеченні роботи водних комунікацій. Та готова ділитися ним із українськими партнерами.

«Ми працюємо над комплексним відновленням населених пунктів, які були зруйновані російськими військами. Це і відбудова соціальної інфраструктури, і приватних будинків, і комунікацій. Досвід іноземних компаній дозволить працювати більш ефективно, та зробити проєкти більш якісними», – сказала заступниця Голови Агентства відновлення Валерія Іванова.

Президент K-water Сог де Юн запропонував визначити пріоритетні проєкти, за якими Корпорація може надати допомогу обладнанням, супутніми матеріалами тощо. Корейські партнери готові як надати благодійну допомогу від своєї компанії, так і вести перемовини щодо фінансування з боку уряду Республіки Корея.

«Ми б хотіли долучитися до відновлення зруйнованих українських міст. Чудово знаю, що для цього необхідні великі кошти. Ми приїхали не для того, щоб розпочинати якісь нові бізнеси для отримання прибутку, а допомогти Україні в її боротьбі і відновленні», – сказав Сог де Юн.

Серед проєктів, які є пріоритетними для Агентства відновлення та можуть бути реалізовані за співпраці з K-water, – водопостачання у с. Посад-Покровське Херсонської області.

Також, за укладеним Меморандумом, Агентство відновлення і K-water обмінюватимуться досвідом будівництва «розумних міст» (екологічний, заснований на інформаційних технологіях підхід), реалізацією різних інфраструктурних проєктів, які допоможуть у відбудові пошкодженої та зруйнованої української інфраструктури.

Нагадаємо, нещодавно в Києві відбувся корейсько-український Форум співпраці у реконструкції, який започаткував співпрацю Агентства відновлення з корейськими компаніями. Зокрема, було укладено Меморандум про співпрацю з Корейською корпорацією з інфраструктури та розвитку міст (KIND).