Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Європейський інвестиційний банк розглядає можливість надання близько 220 млн євро на відновлення інфраструктури України

Європейський інвестиційний банк розглядає можливість надання близько 220 млн євро на відновлення інфраструктури України

Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм і керівник Групи управління проєктами Вадим Ноздря зустрілися з представниками Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), щоб обговорити фінансування проєктів відновлення критичної інфраструктури.

Кошти у розмірі близько 220 млн євро підуть на відновлення доріг і мостів.

На зустрічі обговорили прогрес реалізації спільних проектів. Зокрема, проєкт розвитку трансʼєвропейської транспортної мережі, який стосується будівництва та ремонту доріг у шести регіонах України.

Відповідно до угоди, підписаної у червні 2023 року, ЄІБ надав понад 50 млн євро грантових коштів ЄС, доступних в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP), на закупівлю модульних мостів. Це тимчасові споруди, «швидка допомога» для регіонів, які найбільше постраждали від російської агресії. Вони поліпшать логістику між населеними пунктами і регіонами.

Окрім ЄІБ, який є одним із ключових міжнародних партнерів України у відновленні критичної інфраструктури, Агентство співпрацює зі Світовим банком, USAID, а також Європейським банком реконструкції і розвитку. Це найбільші міжнародні партнери, з якими Агентство працює над чотирма пріоритетними напрямами: прифронтова інфраструктура, зруйноване війною житло, пункти пропуску на кордонах і дороги до них, критична інфраструктура – вода, енергетика, мости.