Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Співпраця з громадськістю і протидія корупції: у Агентстві відновлення запрацювала Рада підзвітності та прозорості

Співпраця з громадськістю і протидія корупції: у Агентстві відновлення запрацювала Рада підзвітності та прозорості

Вдосконалити антикорупційні механізми при відновленні країни – з такою метою у Агентстві відновлення створили Раду підзвітності та прозорості. Провели перше засідання.

До Ради увійшли представники впливових громадських організацій, які отримують фінансування від міжнародних донорів для протидії корупції. Серед основних завдань Ради - системний аналіз роботи Агентства, сприяння його взаємодії з громадським сектором, надання рекомендацій та пропозицій голові Агентства щодо усунення корупційних ризиків, а також забезпечення прозорості діяльності органу.

На першому засіданні обговорили ключові теми та перспективні напрями двосторонньої співпраці, які стосуються виконання Антикорупційної програми Агентства відновлення, а також Антикорупційних програм у регіональних Службах відновлення.

«Агентство всіляко сприятиме роботі Ради: надаватиме необхідні документи та, у разі необхідності, залучатиме до роботи профільних фахівців. Адже прозорість і підзвітність Агентства неможлива без залучення інститутів громадянського суспільства», – сказала заступник голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Валерія Іванова, яка очолила Раду підзвітності та прозорості.

Важливий напрямок, до якого Агентство залучатиме громадськість, – це впровадження міжнародних стандартів у процеси закупівель та ціноутворення.

У засіданні взяли участь члени Ради підзвітності та прозорості:

▫ Мартина Богуславець – виконавча директорка громадської організації «Інститут законодавчих ідей», член правління Коаліції RISE Ukraine;

▫ Олена Щербан – заступник виконавчого директора громадської організації «Центр протидії корупції»;

▫ Євгенія Вірлич – заступник голови правління громадської організації «Антикорупційний штаб»;

▫ Гліб Канєвський – голова громадської організації «Стейтвотч».

Нагадаємо, що наприкінці липня було затверджено Антикорупційну програму Агентства відновлення. У Агентстві працювала робоча група з експертами залученими за підтримки USAID та UNODS, яка досліджувала внутрішнє та зовнішнє середовище організації, проводила аналіз виявляла ризики та шляхи їх мінімізації. Долучилися до процесу і міжнародні консультанти з антикорупційних питань від Базельського інституту управління.