Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Оголошено відкриті торги на відбудову перших об’єктів відновлення

Оголошено відкриті торги на відбудову перших об’єктів відновлення

Агентство відновлення розпочинає процес відбудови зруйнованого житла. У системі публічних закупівель Prozorro оголошено перші торги на відновлення об’єктів житлової інфраструктури у Бучі, Макарові, Вишгороді та адмінбудівлі у Бородянці.

Всі ці населені пункти постраждали від російського військового вторгнення у лютому - березні 2022 року під час активних бойових дій на Київщині.

Багатоквартирні житлові будинки були пошкоджені внаслідок влучання боєприпасів або пожеж: і самі будівлі, і мережі водопостачання, електропостачання та опалення частково зруйновані та потребують капітального відновлення.

Щоб дати можливість людям повернутись у власні домівки, маємо відбудувати інфраструктуру швидко та якісно, тому запрошуємо будівельні компанії, що мають досвід реалізації проєктів у цивільному будівництві, на конкурентних засадах взяти участь в оголошених закупівлях.

«Головна місія Агентства – бути помічником у відновленні. Ми можемо бути залучені до кожного етапу – починаючи з оцінки пошкоджень, підготовки тендерної документації, проєктно-кошторисної документації, закупівлі робіт і закінчуючи втіленням проєктів у життя. Маємо перші тендерні процедури у цивільному будівництві. Замовником робіт є Служба відновлення у Київській області, проєктну документацію надали органи місцевого самоврядування, тендерну документацію сформовано за результатами консультацій Агентства відновлення з ринком цивільного будівництва у травні цього року», – Mустафа Найєм, Голова Державного Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Агентство відновлення розробило уніфіковані кваліфікаційні вимоги, забезпечивши можливість участі у тендерах усіх будівельних компаній з достатнім досвідом реалізації подібних проєктів, обладнанням, компетентною командою та фінансовою спроможністю їх реалізації.

Разом з тим, при оголошенні торгів тепер оприлюднюється вся проєктна документація, щоб дати всім учасникам вичерпну інформацію для підготовки виважених тендерних пропозицій. Агентство відновлення зацікавлено у створенні прозорих правил для всіх учасників ринку з відповідними очікуваннями якісного виконання проєктів.

Деталі про оголошені закупівлі за посиланнями:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-06-20-016513-a

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-06-20-016412-a

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-06-20-016338-a

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-06-20-016302-a

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-06-20-016531-a

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-06-20-016573-a

Строк подачі пропозицій – до 5 липня.

Після визначення переможця буде укладено договір та розпочнуться будівельні роботи, які будуть виконуватися згідно з чинними будівельними нормами, зокрема з урахуванням сучасних вимог щодо термоізоляції, інклюзивності та безпеки.

Також інформуємо, що найближчими днями Служба відновлення у Київській області буде проводити відкриті ринкові консультації на наступну чергу об'єктів відновлення – будівництво та капітальний ремонт п'яти житлових будівель у Бородянці та Макарові. Відповідну інформацію буде розміщено на всіх офіційних ресурсах Агентства.