Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Шість мостів на Київщині допомагає відновити Уряд Британії

Шість мостів на Київщині допомагає відновити Уряд Британії

Шість мостів, які були зруйновані через повномасштабне вторгнення росії в Україну в 2022 році, будуть відбудовані із залученням британських коштів. Агентство відновлення реалізує пілотний проєкт із відновлення мостів у співпраці з Урядом Британії. Департамент гарантування експортних кредитів Уряду Великої Британії UK Export Finance надає гарантію на кредит у розмірі 31 млн євро від Citibank. А британські компанії-виробники постачатимуть 20% металевих конструкцій.

Зараз активно ведуться роботи на трьох мостах, і до кінця року плануємо відкрити рух для транспорту по них:

▫ Міст через р. Трубіж на автомобільній дорозі Н-07

▫ Міст через р. Жерева на автомобільній дорозі Т-10-05

▫ Мостовий перехід через суходіл на автомобільній дорозі Т-10-07

Ще на трьох об'єктах роботи розпочнуться у наступному році:

▫ Міст через канал на автомобільній дорозі Р-69

▫ Шляхопровід на автомобільній дорозі Т-10-19

▫ Мостовий перехід через р.Тетерів на автомобільній дорозі Т-10-05.

Всі шість об'єктів реалізуємо за моделлю «Проєктуй-будуй». Торги проводили за спрощеною процедурою закупівлі на вебпорталі Prozorro. Переможцями стали дві турецькі компанії – Onur Group та Doğuş.

Пропозиції цих компаній відповідають всім критеріям та умовам, що визначені у тендерній документації. Перемогли компанії з найбільш вигідною економічною пропозицією. Очікувана вартість стала меншою на 7,2 млн грн.

Меморандум про інфраструктурну відбудову України було укладено влітку минулого року між Україною та Великою Британією. Зокрема, він відкриває шлях британському бізнесу для участі у відбудові зруйнованої росією інфраструктури нашої країни.