Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » Новини » Прозора та підзвітна відбудова: Агентство відновлення узгодило співпрацю з НАБУ

Прозора та підзвітна відбудова: Агентство відновлення узгодило співпрацю з НАБУ

Голова Державного агентства відновлення та розвитку України Мустафа Найєм та Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривонос підписали меморандум про співробітництво.

Меморандум зокрема передбачає:

◾координацію та співробітництво у сфері запобігання та протидії корупції,

◾спільне напрацювання внутрішніх механізмів контролю щодо запобігання отриманню неправомірних винагород та іншим корупційним правопорушенням в Агентстві відновлення,

◾забезпечення безперешкодного доступу до будівлі Агентства відновлення працівників НАБУ за пред’явленням службового посвідчення та ознайомлення із документами та іншими матеріальними носіями інформації, необхідними для попередження, виявлення, припинення та розслідування правопорушень, віднесених законом до підслідності НАБУ.

«Меморандум з НАБУ не просто формальний документ про співпрацю. Документ передбачає безпрецедентний рівень довіри та співпраці. Фактично меморандум надає співробітникам Національного бюро повний доступ до всіх документів Агентства. Отже, доброчесність і нульова толерантність до корупції стають частиною нашої щоденної діяльності», — коментує Голова Агентства відновлення Mустафа Найєм.

«Після перемоги нас чекатиме відбудова країни: житло, об’єкти інфраструктури. Це важливий процес, який має бути прозорим та вільним від будь-яких корупційних ризиків. Я радий співпраці державних інституцій в цьому питанні. Переконаний, укладений меморандум сприятиме ефективному обміну даними та допоможе нам оперативно реагувати, якщо матимуть місце будь-які спроби протиправного заволодіння коштами»», — підкреслив Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривонос.

Нагадаємо, минулого тижня Валерію Іванову було призначено заступницею голови Агентства відновлення з антикорупційної політики. Маючи досвід роботи в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК), Валерія відповідатиме за прозорість і підзвітність процедур, побудову ефективної системи комплаєнсу в Агентстві.

Наразі в Агентстві відновлення та регіональних офісах формуються антикорупційні офіси, які відповідатимуть за впровадження найкращих антикорупційних практик та внутрішній контроль за їх дотриманням. Крім того, стартує впровадження міжнародно визнаних стандартів у сфері закупівель (CIP) та стандарту ISO:37001 Anti-bribery management system. До цього процесу залучені представники міжнародних фінансових організацій, країн-донорів та їх контролюючих органів.